Så här sparar du pengar när du ska isolera ditt hus

Många av oss bygger någon gång ett nytt hus eller inreder en vind. Då och då kan det hur som haver behövas isolering och vi har därför gått igenom vilken isolering du bör köra på när du tänker budget.

Vi har gått igenom flera olika isoleringssätt och ett sätt som vi tyckte stack ut är lösullsisolering, där du alltså isolerar med lösull. Vad är då lösull? Lösull består oftast av återvunnet material från naturen, så som flaskor, glas med mera. Men även material från träd används, så som barrträd (till exempel gamla tidningar). Detta gör lösull till ett väldigt miljövänligt och snällt alternativt. Snällt skriver jag för att det handlar om ett hus du och din familj ska bo i. Man vill så gott som möjligt undvika giftiga ämnen. Vem vill bo i en giftig miljö!?

Lösull är också ett väldigt enkelt och smidigt material, som går att spruta in rakt av i princip vilken yta som helst. Även svåra och gömda ytor. Föreställ dig en stor dammsugare, men som sprutar ut lösull i den yta du önskar, till exempel vinden.

Med tanke på att man använder mycket återvunnet material, i kombination med att det är enkelt och billigt att frakta, gör lösull till ett väldigt förmånligt och vänligt sätt att isolera på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *