Lightbox med Extraljus LED

Jag har ett stort fotointresse vid sidan av. Jag brukar fota produkter för företags hemsidor lite då och då och helst vill jag alltid fota utomhus. Det är enklast och finast med naturligt ljus. I och med att jag egentligen inte är någon vidare erfaren fotograf så har jag inte engarerat mig så mycket åt att försöka återskapa bra ljus inomhus… När det är lite molnigt ute tar jag helt enkelt tag i kameran och några prylar och går ut i trädgården och fotar. Men jag blev tipsad om att göra en egen lightbox, ta in lite bra belysning och testa fota inomhus.

Lightbox med extraljus led

 

DIY Photo Lightbox – material:

– En låda, t.ex. en flyttkartong
– En kniv
– Vitt silkespapper, 4 st som passar lådans sidor
– Större tjockade vitt papper
– Tejp
– Belysning

Ställ ner lådan med öppningen framåt. Lämna ca 2 cm från kartongens kanter och skär bort insidan på fyra av lådans sidor med kniven. Dvs. alla sidor utom det som nu blir botten. Tejpa past det vita silkespappret på alla sidor om lådan och lägg in det större tjockare vita pappret på botten. Om du vill kan du tejpa fast det upptill så det blir som en ramp i lådan, då kan bilderna bli sömlösa. Sist behöver du bra belysning utifrån som tränger genom silkespappret och ger din produkt ett mjukt vitt sken. Jag använde extraljus led vi har till bilen, vi har ganska många i garaget. Men man kan nog använda i princip vilka lampor som helst.


Sen är det bara att fota! När som helst! Det funkar faktiskt, i alla fall för mig. Jag har redan vant mig vid lightboxen även om jag har behövt göra några versioner av den tills den blev riktigt bra. Jag hoppas ni vågar testa, det går väldigt fort att knåpa ihop den och det var definitivt värt den lilla mödan!

Har ni testat och hur gick det för er? Eller vad använder ni istället för att få bra fotoljus inomhus?
Trevlig helg!
/C

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *