Enkel trädgårdsskötsel för balkongen

Sommaren är här och äntligen kan vi vara ute! Har du också en begränsad liten uteplats eller kanske balkong? Ibland kan det vara svårt att få till en mysig trädgårdskänsla med betong som golv och plåt upp till midjan.

Man kan ringa proffsen som kan det mesta inom trädgårdsskötsel i stockholm och direkt kan fixa till din myskänsla på nolltid. Eller så kan man läsa vidare för 5 enkla budgettips för att få till en skön utemiljö även på balkongen. 🙂

Ta ut stora växer!

Det första enkla tipset är billigt, kul och kommer först av en anledning. Balkogen eller uteplatsen ska vara en trivsam miljö för dig och för att komma igång brukar jag alltid välja att ställa ut större växter i krukor för att det snabbt ger en känsla av hur det kommer att bli. Tre eller fyra gröna större, som tål väderförhållandena på din uteplat, flytta gärna runt på krukorna tills du känner dig nöjd med känslan.

 

Möblering och återbruk!

Två (eller fler stolar) som behöver inte matcha, och några träpallar kan räcka toppenbra som utemöbler för att komma igång. Det behövs inte mycket mer än så. Har du mer utrymme så använd naturligtvis den; soffor, större bord men tänk på att inte övermöblera. Låt inte möblerna tala för sig själva utan att vara användbara. Vi vill ha kvar en skön luftig känsla ändå. Här ser du några exempel, blant annat på en byrå-kruka-bord-hybrid. Låt fantasin flöda, använd hörnen och bygg gärna på höjden. Återigen, flytta runt på dina större krukor tills det har blivit helt rätt.

 

Tyger!

Det kanske låter konstigt med tyger utomhus men det finns faktiskt många härliga och tåliga tyger som man kan använda för att gömma den grå betongen på väggen och det trista golvet. Det är enkelt att göra ett balkongdrapperi med några skruvar/krokar som man sedan fäster gardinen på för att direkt väcka liv på hela balkongen. Trasmattor, kuddar, filtar – fram med myset! Ställ bara fram en liten vattentät låda som du enkelt kan lägga dina tyger i när det regnar. Och om det är trångt kan det kanske vara värt att göra sig av med bordet och istället använda lådan som bord, enkelt med ett tyg över!

  

 

Ta ut små växter!

När det första största är på plats och allt börjar ta form är det dags för deco! Nu plockar vi fram myset. Våra små kaktusar, buketter vi fått, blomlådor, häng upp och pimpa andra väggen – kanske genom att hänga krukor på återanvända fina gamla persienner? Var inte rädd för att blanda färger och former. Meningen är att skapa en härlig miljö

  

Belysning – extraljus!

Innan du slänger dig i soffan med en kaffe och stolt andas ut på din nya fina uteplats, ta en snabb tripp till närmaste Rusta eller Bauhaus. Billigt kan du plocka upp en eller fler ljusslingor för utomhusbruk – de brukar vara solcellsladdade och automatisk på/av. Hur enkelt som helst, snyggt och miljösmart!

Visa gärna era balkongprojekt! Länka till era bloggar i kommentaren eller lägg upp en bild! 🙂
/C

Ps. Extratips för trädgården! Gör en superenkel fontän!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *