Mall of Scandinavia & Kontorsinredning

Som en del av er redan vet så är det här med att leva med två tonårstjejer en ständigt kamp. Framförallt pratar jag om kampen om vilka kläder som finns och inte finns i garderoben. Det sträcker sig förresten till skor, väskor och till och med till strumpor och underkläder. Det är märkligt det där, att oavsett hur mycket vi shoppar så är den där garderoben ändå alltid tom.

Jag pratade om detta med min goda väninna L, som också har döttrar, om än något yngre. Hon sa att hon kom på en grej förra året som jag ska prova med mina flickor. När det är reasäsong åker hon ut med sina tjejer och shoppar, och för varje reaplagg de väljer får de en högre månadspeng nästkommande månad. Det fungerar som en sporre till att få tjejerna att ens vilja titta genom reahyllorna.

Så igår kväll åkte vi till MOS och eftersom det är reasäsong testade vi det conceptet.


För oss blev reglerna såhär: Båda en varsin budget att shoppa för. För varje reaplagg de köpte fick de 50% av kostnaden av plagget tillbaka nästa månad. Dvs. exempelvis ”Nya för säsongen” skor, 600 kr. – Ingenting tillbaka nästa månad. Nedsatta skor, 200 kr – 100 kr tillbaka nästa månad.

Det fungerade väldigt bra för oss och det blev roligt att shoppa! M och jag satte oss ner och fikade medan tjejerna löpte runt i centret och rev i realådorna. När det var hemgång ville tjejerna svänga förbi L för att hänga med hennes tjejer och utbyta stategier. Sagt och gjort, tjejerna skröt om hur grymma de var och hur man kan tänka inför nästa vända – succee!

Kontorsinredning

Kontorsinredning i 3D

Kontoret L jobbar på genomgår en renovering just nu och hon visade upp en 3D ritning av hur kontorsinredningen skulle se ut. Man kunde se färgval, möbler, vart allt skulle vara och få en känsla av miljön direkt. Tankarna far direkt till gäststugan på tomten som bara står där år efter år…

… Det är nog dags att ta tag i det där ändå.
/C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *